Wandbekleding kopen? Dit zijn je mogelijkheden! – Leren wandbekleding
Ga naar tekst

Nieuws

Wandbekleding kopen? Dit zijn je mogelijkheden!

door Isa Hoeksema 06 Mar 2024

Wandbekleding kopen? Dit zijn je mogelijkheden!

De keuze aan wandbekleding is tegenwoordig enorm uitgebreid. Je bent vast bekend met klassieke opties zoals verf en behang, maar heb je wel eens gehoord van houten wandbekleding, tegelstrips of leren wandbekleding? Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

 

Wandbekleding: behang

Al jaren een populaire manier van wandbekleding: behang. Door alle verschillende soorten, maten en kleuren kun je met behang alle kanten op. Het is een budgetvriendelijke oplossing en je kunt direct kiezen voor een leuke print.
Behang gaat jaren mee en is ideaal om kleine imperfecties weg te werken. Ga jij voor papier behang, glasvezelbehang of toch vliesbehang? De keuze is reuze.

Leren wandbekleding

Een relatieve nieuwkomer in de wandbekleding wereld is wandbekleding van leer. Met unieke leren wandtegels maak je van een gewone muur ineens een bijzondere eyecatcher. Daarnaast is leer ook te gebruiken om andere oppervlakken te bedekken, zoals deuren, een cinewall of een tafelblad.
De luxueuze en warme uitstraling van leer wordt met de jaren alleen maar mooier. Leren wandtegels hebben een plaklaag op de achterkant waardoor ze gemakkelijk zelf te monteren zijn. Leren tegels zijn ook verkrijgbaar in varianten die voor vochtige ruimtes geschikt zijn.

Sand_voor_na

 

Wandbekleding: betonstuc

Betonstuc is de ideale manier om een oneffen muur glad te maken. Deze wandbekleding is in verschillende diktes aan te brengen waardoor muren erg strak afgewerkt kunnen worden. Zo ziet jouw huis er weer splinternieuw uit!
Stucwerk is iets prijziger dan bijvoorbeeld verven, maar gaat ook langer mee. Ook is stuc meer stootvast en kun je kiezen uit diverse korrelstructuren, zoals een waaiertechniek. Stucen is een vak apart en kan het beste worden gedaan door een professional.

Verf op de muur!

Verven is al sinds jaar en dag een populaire manier en betaalbare manier om wanden te bekleden. Er komt weinig vakkennis aan te pas en is eenvoudig zelf aan te brengen. Verf is verkrijgbaar in allerlei kleuren en samenstellingen.
Aangezien je bij verven geen extra materiaal laag aanbrengt op de muur, is het van belang om vooraf eventuele oneffenheden op te vullen. Door gebruik van donkere verf voelt een ruimte al snel luxe en knus aan en met een lichte kleur maak je een ruimte optisch groter.

Steen- of tegelstrips als wandbekleding

Houd jij van een robuuste en stoere interieurstijl? Dan zijn muurstrips als wandbekleding misschien wel precies wat je zoekt. Er zijn verschillende muurstrips waarmee je een binnenmuur direct een ander uiterlijk geeft.
Met steenstrips maak je gemakkelijk een industriële bakstenen muur in jouw woonkamer. Door combinatie van structuur en een kleur naar keuze zijn steenstrips een goede manier om sfeer te creëren in huis. Wil je liever een tegel look? Ga dan voor tegelstrips in mozaïek of hexagon vormen.

Wandbekleding: hout

Houten wandbekleding kan allerlei vormen aannemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van (rabat)schroten, kraaldelen of wandplaten? Of ga voor subtiele houten lambrisering om de onderkant van een wand te bekleden. Ben je op zoek naar houten wandbekleding die makkelijk te monteren is? Overweeg dan eens plakhout: toepasbaar op vele oppervlakken en bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Vorige post
Volgende post

Dankjewel voor het aanmelden

dit emailadres is al geregistreerd

Shop the look

Bekijken

Edit Option
this is just a warning