Dit kan wandbekleding doen voor je woonkamer – Leren wandbekleding
Ga naar tekst

Nieuws

Dit kan wandbekleding doen voor je woonkamer

door Isa Hoeksema 06 Mar 2024

Dit kan wandbekleding doen voor je woonkamer

Kan jouw woonkamer wel een upgrade gebruiken? Ben je uitgekeken op je huidige wandbekleding en wil je iets anders op de muur? In dit blog lees je alles over een bijzondere manier van een wand bekleden; met leer! Leer op de muur kan op allerlei manieren een toevoeging zijn op jouw woonkamer interieur.

 

Wandbekleding voor je woonkamer

Leer als alternatief voor behang, verven of stucen wordt steeds populairder. In de wereld van interieur design is zacht en aaibaar helemaal van nu en kun je juist met dit bijzondere product alle kanten op. Leer is een erg veelzijdig materiaal wat op een duurzame manier wordt vervaardigd.
Bij Lerenwandbekleding.nl werken wij met 100% leer, onbewerkt en afkomstig van koeien die hun hele leven in de wei hebben gestaan. Hun huiden zijn eigenlijk een bijproduct wat tot hoogwaardige leren wandtegels wordt gemaakt. Deze tegels zijn duurzaam geproduceerd en zullen jaren mee gaan.

Wil je jouw muur bekleden met leer? Bekijk dan onze collectie wandbekleding van leer!


Leer op de muur aanbrengen

Ieder vlak en schoon oppervlak kan gebruikt worden om leren wandtegels op te plaatsen. Zo kun je leer gebruiken voor het bekleden van een mooie, lange wand in de woonkamer, maar ook voor het beplakken van meubels. Maar ook een bijzettafel kan je bekleden met leer! Of gebruik het leer om een saaie kastdeur nieuw leven in te blazen.
Iedere leer tegel heeft op de achterkant een sterke plaklaag waardoor de montage heel makkelijk is en omdat de tegels maar 2 mm dik zijn is aanbrengen gemakkelijk en snel. Met slechts een paar gereedschappen tover je jouw muur binnen de kortste keren om in een ware eyecatcher van je woonkamer. Leren wandbekleding kan jouw woonkamer een compleet andere look geven!


Akoestiek verbeteren in je woonkamer

De chique uitstraling van dit type wandbekleding komt voort uit de eigenschappen van het leer. De natuur en weersinvloeden laten hun sporen achter waardoor iedere leren tegel uniek is. Samen vormen de tegels een prachtig geheel.
Leer heeft niet alleen een stoere, luxueuze uitstraling die andere materialen moeilijk kunnen evenaren maar dit natuurproduct bevat ook andere bijzondere eigenschappen die in je voordeel kunnen werken.
Zo is leer geluiddempend waardoor je een fijne akoestiek krijgt in de woonkamer. Ook een cinewall bekleed je daarom met leren wandbekleding.

Ook heeft leer brandvertragende eigenschappen. Natuurlijk ga je er niet van uit dat je ooit te maken krijgt met brand in huis. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan is het fijn dat jouw wandbekleding niet zal bijdragen aan de verspreiding het vuur.
Leren wandbekleding wordt ook vaak gebruikt om een haard te bekleden.
Onze speciale Taycan serie is geschikt om te gebruiken op de wand van een schouw. Deze tegels zullen niet loslaten bij warme temperaturen en behouden hun structuur en karakter. Of je nu een wand, openhaard, meubel of deur wilt bekleden met dit type wandbekleding in je woonkamer zal je interieur zal nooit meer hetzelfde zijn!

Meer inspiratie nodig? Lees dan deze blog met alle informatie over leren wandbekleding of kijk hier hoe je leer kunt gebruiken voor een prachtige cinewall. Heb je vragen of wil je graag meer advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Vorige post
Volgende post

Dankjewel voor het aanmelden

dit emailadres is al geregistreerd

Shop the look

Bekijken

Edit Option
this is just a warning