Leer behang: Stap voor stap uitleg over de montage – Leren wandbekleding
Ga naar tekst

Nieuws

Leer behang: Stap voor stap uitleg over de montage

door Isa Hoeksema 06 Mar 2024

Leer behang: Stap voor stap uitleg over de montage

Geplaatst op 
Leer behang: Stap voor stap uitleg over de montage

Een prachtige manier om een echte eye catcher toe te voegen aan jouw interieur is door leer behang. In tegenstelling tot ‘gewoon’ behang kun je leer zonder problemen heel netjes op de muur aanbrengen. Geen gedoe met plaksel, bubbels onder het materiaal en scheve of overlappende behangbanen. Leren behang is makkelijker aan te brengen dan je denkt!
Dit is de stap voor stap uitleg voor het aanbrengen van leer behang op jouw muur of wand!

 

Leer behang is klaar voor gebruik

Het leer van lerenwandbekleding.nl wordt verwerkt in de vorm van tegels. Deze tegels zijn bij aanschaf al helemaal kant en klaar zodat je ze direct kunt gebruiken. Iedere leren wandtegel beschikt over een plaklaag aan de achterkant. Deze laag bestaat uit sterke lijm die zich gemakkelijk hecht aan verschillende oppervlaktes. De enige vereisten zijn dat het oppervlakte schoon, vetvrij en droog is. Soms zul je dus vooraf even een borstel of vochtige doek over de wand moeten halen om dit te bereiken.

Wil je de tegels rondom een schouw of openhaard aanbrengen? Gebruik hiervoor het leer behang uit deTaycan serie. Deze zijn hittebestendig en moeten worden gelijmd voor een optimaal resultaat. Welke tegels je ook gebruikt, je hebt slechts wat basisgereedschap nodig om de tegels te bevestigen zoals een waterpas en een mesje.

Wil je vooraf zien hoe het de wand met het leer behang eruit zal zien? Maak dan een voorbeeld op de grond waarin je alle tegels naast elkaar plaatst zonder de folie van de plaklaag te halen. Zo zie je goed hoe de kleuren en structuren samen gaan en of je nog bepaalde leren tegels van plek wilt verwisselen.


Leer behang aanbrengen

Zodra jij jouw bestelling leer behang binnen hebt is het belangrijk dat je het materiaal eerst laat acclimatiseren. Leer is een natuurproduct dat, net als hout, een beetje kan uitzetten als het in een ruimte komt met een andere temperatuur en luchtvochtigheid. Ga dus niet direct aan de slag met de montage, maar heb even geduld! Houdt bij voorkeur 24 uur aan om de leren tegels te laten wennen aan de ruimte waar je ze gaat gebruiken.

Breng allereerst een primer aan muur of wand waar je het leer behang wil aanbrengen. Wanneer je dezelfde kleur gebruikt als het behang wordt de kans op kieren kleiner. Het valt dan minder op als de leertegels niet exact tegen elkaar aan worden geplaatst. Zet met een waterpas de lijn uit waarop je de tegels gaat plakken. Doe dit verticaal en horizontaal en markeer het midden van de twee lijnen. Vanuit dit midden plaats je de tegels op de wand en snijd je ze op maat aan de buitenranden. Zorg voor een werkplek waar je de tegels op maat kunt snijden.

Zo zie je maar, leer behang is helemaal niet lastig om aan te brengen! Overweeg jij ook om een leren wand toe te voegen aan je interieur? Vraag dan een staal aan van jouw favoriete kleuren tegels op lerenwandbekleding.nl en krijg een voorproefje van het eindresultaat!

Lerenwandbekleding_aanbrengen

Vorige post
Volgende post

Dankjewel voor het aanmelden

dit emailadres is al geregistreerd

Shop the look

Bekijken

Edit Option
this is just a warning