Leren wandbekleding: inspiratiegids
Ga naar tekst

Nieuws

Leren wandbekleding: inspiratiegids

door Isa Hoeksema 06 Mar 2024

Leren wandbekleding: inspiratiegids

Geplaatst op 
Leren wandbekleding: inspiratiegids

Inhoudsopgave
1. Wandbekleding voor de muur
2. Cinewall met leer
3. Leren tegels op de tafel
4. Deur bekleden met leer
5. Roomdivider of kast met leer
6. Leren wandtegels in de slaapkamer

 

Wandbekleding voor de muur

Er zijn ontelbare manieren om een kale, grijze wand om te toveren tot een stijlvol onderdeel van jouw interieur. Zeker wanneer je net bent verhuisd en je jouw nieuwe woning aan wil passen aan jouw wens.
Ga je verven of misschien toch behangen? Deze vormen van wandbekleding brengen vaak nog best wat werk met zich mee. Wil je op een hele makkelijke manier jouw muur eigen maken? Dan is leren wandbekleding echt iets voor jou!

Leren wandbekleding is verkrijgbaar in de vorm van leren tegels. Deze tegels kun je heel eenvoudig op de muur plaatsen, mits deze goed vlak en schoon is. Met minimale voorbereiding plaats je de tegels op de muur. Door de sterke plaklaag hecht iedere tegel zich goed aan het oppervlak. Je begint vanaf het midden van de muur en hoeft enkel de buitenste tegels op maat te snijden met een mesje. Zo heb je binnen een handomdraai een prachtig, uniek geheel!

Cinewall met leer

Met leren wandtegels kun je eigenlijk alle kanten op. Dit type wandbekleding is niet alleen geschikt voor een ‘gewone’ wand, maar staat ook erg mooi als onderdeel van een cinewall. Een cinewall is een element wat tegenwoordig vaak onderdeel is van een woonkamer. Het is een voorzetwand waar een tv in wordt geïntegreerd, vaak in combinatie met een soundbar, boxen en/of een schouw. Cinewalls zien er heel chique uit en zorgen onmiddellijk voor een heerlijk huiselijke sfeer.

Wanneer je kiest voor een cinewall met een openhaard waardoor de wand zelf warm kan worden, dan moet je hier rekening mee houden met het type leren tegel. Er is een speciale serie leren wandbekleding verkrijgbaar bij lerenwandbekleding.nl die goed bestand is tegen hitte. Dit is de Taycan serie welke verkrijgbaar is in verschillende kleuren en maten, net als de reguliere leren wandtegels. Leer staat prachtig bij een cinewall en maakt dat het nog nèt iets luxer oogt.

Lerenwandbekleding_Taupe_cinewall


Leren tegels op je tafel

Het mooie aan leren wandbekleding is de enorme veelzijdigheid van dit product. Het heet dan wel ‘wandbekleding’, maar wie zegt dat deze tegels alleen mooi staan op muren? Leer is namelijk ook te gebruiken voor het bekleden van meubels zoals een tafel. Ben je uitgekeken op je tafel en twijfel je of je een nieuwe wilt aanschaffen? Misschien kun je jouw huidige tafel wel een geweldige upgrade geven, simpelweg door het bevestigen van leren tegels.

Een tafelblad is een perfecte ondergrond om leer op te bevestigen. Vaak is dit al glad en hoef je het enkel wat schoon te maken. Wanneer je voor leer kiest wat qua kleur in de buurt ligt van de tafel kleur is het niet nodig om nog met een kwast aan de slag te gaan. Mocht je willen, dan kun je natuurlijk eerst de zijkanten van het blad en de poten een makeover geven door te kiezen voor een andere kleur. Plak de tegels op het tafelblad en geniet van jouw ‘oude’ tafel in een nieuw jasje!
Belangrijk is wel dat de Nofa Leather serie een kwetsbare soort leer tegel betreft. Die wil je, zeker op een eetkamertafel, beschermen tegen vuil. Een glazen plaat op de leren bekleding is de ultieme oplossing. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een van de leren wandbekleding van de Taycan serie. Die kan je met een licht vochtige doek, voorzichtig afnemen.

Lerenwandbekleding_tafel

 

Deur bekleden met leer

Veel van de Nederlandse huizen hebben deuren die vrij rechttoe, rechtaan zijn. Deuren worden vooral gezien als een functioneel element wat je nu eenmaal nodig hebt in huis. Vaak wordt vergeten dat het uiterlijk van een deur ook naar wens aan te passen is. Met een andere kleur deur kan een ruimte een hele andere look krijgen. En met leren wandtegels voeg je niet alleen kleur toe, maar ook een ander materiaal.

Hieronder zie je een voorbeeld waarbij de deuren van simpel wit naar een antraciet kleur zijn gegaan door middel van leren wandtegels. Dit zorgt er niet alleen voor dat de deuren ineens de eyecatcher van de kamer worden, maar creëert ook een hele andere sfeer. Deuren zijn bij uitstek geschikt om te bekleden met leer zodat ze meer opgaan in het interieur. Door de ruime keuze uit kleuren is er altijd wel een type leren wandtegel dat past bij jouw inrichting en smaak.

 

Lerenwandbekleding_deur


Roomdivider of kast met leer

Naast muren, cinewalls, tafels en deuren zijn er nog veel meer manieren waarop je leren tegels kunt verwerken in jouw inrichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van het plaatsen van leer op een roomdivider? Snijd de tegels simpelweg op maat en plak ze op de roomdivider voor een doeltreffende makeover. Een roomdivider kan uitkomst bieden wanneer je niet zo groot woont en optimaal gebruik wilt maken van de ruimte. Beplak bijvoorbeeld één kant van het scherm met leren tegels in een mooie, bijpassende kleur. Zo kun je het scherm op twee manieren gebruiken!

Of gebruik leren wandtegels om een ietwat saaie kast een upgrade te geven. Door de kast deels te bekleden met leer ziet het meubel er direct heel anders uit. Zeker als je de rest ook nog eens in een andere kleur verft. En wil je de kast helemaal laten opgaan in de ruimte? Dan kun je er altijd voor kiezen om een deel van de achterwand ook met leer te bekleden. Modern en tegelijkertijd bijzonder: het leer voegt een uniek element toe aan iedere ruimte.

Lerenwandbekleding_kast

 

Lerenwandbekleding_kast_leer

 

Achterwand bed met leer

En als je nog niet genoeg inspiratie hebt opgedaan, dan zijn er ook nog talloze manieren om leer in je slaapkamer te verwerken. Natuurlijk kun je daarbij ook kiezen voor het bedekken van een volledige muur, maar misschien is het wel mooier om slechts een deel te beplakken. Leren wandbekleding is namelijk goed te gebruiken voor het maken van een achterwand voor het bed.

Sommige bedden hebben van zichzelf al een achterwand of hoofdbord, maar mocht dit ontbreken dan kun je altijd voor een optische variant gaan. Met leren wandtegels creëer je heel eenvoudig je eigen afkadering van het bed waardoor het net lijkt alsof je een bijpassend hoofdbord hebt. En een bijkomend voordeel: je hoeft eigenlijk alleen de buitenrand van het schot te bekleden, want de rest zit toch achter je bed verstopt. Zo kun je de overige tegels mooi verwerken in bijvoorbeeld een fotolijst. Met leren wandbekleding kun je echt alle kanten op. Laat je creativiteit de vrije loop!

 

Lerenwandbekleding_achterwand

Vorige post
Volgende post

Dankjewel voor het aanmelden

dit emailadres is al geregistreerd

Shop the look

Bekijken

Edit Option
this is just a warning