Leren wandbekleding: zo maak je jouw cinema wall helemaal af
Ga naar tekst

Nieuws

Leren wandbekleding: zo maak je jouw cinema wall helemaal af

door Isa Hoeksema 06 Mar 2024

Leren wandbekleding: zo maak je jouw cinema wall helemaal af

Waarschijnlijk herken je de uitdaging wel: je hebt een televisie en wilt deze op een mooie manier in je interieur verwerken. De tv speelt tenslotte een prominente rol in je woonkamer, maar is ook best een lastig en groot object.
Hoe zorg je dat de televisie stijlvol in jouw interieur past? En hoe werk je al die rommelige kabels weg? Misschien wel de beste oplossing voor al deze uitdagingen: de cinema wall.

 

Wat is een cinema wall?

Een cinema wall, ook wel cinewall of tv wand genoemd, is een hele mooie manier om jouw tv op te hangen of te verwerken in je woonkamer. In principe is een cinewall een simpele voorzetwand, een uitbreiding van de muur.
Deze wand kan naar smaak worden ingericht en past zo helemaal bij jouw wensen. Een cinema wall is een oplossing voor het stylen van de tv: het geeft jouw televisie een prominente plaats in de woonkamer zonder dat het storend wordt. Zo gaat het geheel prachtig op in de rest van jouw interieur. Geen tv meubel meer nodig!

De cinema wall kun je zelf maken, als je handig bent en graag klust, of op maat laten maken. Een cinewall laat jouw tv in de muur verdwijnen en alle kabels kunnen erin worden weggewerkt. Dit geldt ook voor overige elektronische apparatuur zoals een soundbar. Zo wordt het een strak geheel, wat menig woonkamer direct opgeruimd zal laten aanvoelen.
En wat denk je van een fijne elektrische haard voor onder de tv? Kies voor een mooie brede variant die optisch aangenaam is. Zo wordt jouw cinema wall een bijzondere aanwinst waar niemand omheen kan! Het straalt luxe uit en zal aanvoelen als jouw eigen thuisbioscoop.

 

Hoe werk je een cinewall af?

Wanneer je cinema wall af is, is het tijd voor de afwerking van de wand rondom je tv en haard. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de wand te schilderen of lakken maar een luxe en stijlvolle afwerking kan je ook creëren met leren wandbekleding.
Leren wandtegels geven jouw cinewall een persoonlijke en bijzondere touch met ingetogen kleuren en duurzaam materiaal. De tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor de afwerking van de cinewall op deze foto is het pakket Antraciet gebruikt van Nofa Leather met primer Antraciet.

Leren wandtegels zijn gemakkelijk toe te passen op diverse oppervlaktes zoals een deur, meubel of op een muur. Dus zolang de wand van jouw cinema wall glad, schoon en droog is, zal het bevestigen van leer heel gemakkelijk gaan.
De tegels vormen een leerbehang dat je in een patroon naar keuze kunt bevestigen aan de muur. Afhankelijk van je wens kan je een set leren tegels kopen die allemaal hetzelfde formaat hebben, of een pakket met meerdere maten in een stijlvolle mix. Alles voor een unieke uitstraling.

Het is belangrijk om de cinewall vooraf te behandelen met een primer zodat de leren wandbekleding goed blijft zitten.
Primers zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur als de tegels en zorgen dus ook dat kleine openingen tussen de tegels niet zichtbaar zijn.
Leren wandbekleding is buigzaam, flexibel en heel eenvoudig om een hoek te vouwen. Leren wandtegels zijn dus een prachtige en stijlvolle oplossing om je cinemawall mee aan te kleden!

Vorige post
Volgende post

Dankjewel voor het aanmelden

dit emailadres is al geregistreerd

Shop the look

Bekijken

Edit Option
this is just a warning