Leren wandtegels zijn de trend van 2023 – Leren wandbekleding
Ga naar tekst

Nieuws

Leren wandtegels zijn de trend van 2023

door Isa Hoeksema 06 Mar 2024

Leren wandtegels zijn de trend van 2023

Velen van ons hebben nog nooit zoveel tijd in huis doorgebracht als het afgelopen jaar. Het is dan ook niet gek dat je snakt naar een opfrisser en behoefte hebt aan een interieurverandering.
Een nieuw uiterlijk in je woonkamer of slaapkamer kan je realiseren met nieuwe meubels of een nieuw bed maar wil je liever een makkelijke oplossing voor een interieur opfrisser? Ga voor leren wandtegels! Een bijzondere variant die je niet vaak ziet en perfect past bij ieder interieur. Leren wandtegels zijn de trend van dit jaar!

 

Wat zijn leren wandtegels?

Leren wandtegels zijn een originele en stijlvolle manier van je wand bekleden. Deze tegels zijn gemaakt van leer en hebben daardoor een chique uitstraling. Leren wandtegels zijn op allerlei oppervlakken te bevestigen, denk hierbij aan beton, steen en gipsplaat maar er zijn ook mogelijkheden om je trap met leer te bekleden!

Iedere tegel is uniek en daardoor steeds net iets anders dan de voorgaande tegel. Hierdoor krijg je een stoer geheel met natuurlijke structuur- en kleurnuances. De leren wandtegels zijn door de plaklaag gemakkelijk te monteren op de muur en zelfs geschikt voor het meubel oppervlaktes. Met deze veelzijdige wandbekleding geef je gemakkelijk zelf een luxe uitstraling aan je interieur. Leren wandtegels zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

 

Hoe worden leren wandtegels gemaakt?

Het proces waarin de huid wordt omgevormd naar een leren wandtegel omvat een aantal stappen. De huiden die wij gebruiken zijn 100% echt buffelleer, wat gelooid en geverfd wordt. Het is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen waardoor het naar verloop van tijd iets van uiterlijk kan veranderen door omgevingsfactoren.
Over het algemeen geldt dat leer alleen maar mooier wordt met de tijd. Leren wandtegels hebben een stoer en robuust uiterlijk waarbij je af en toe zichtbare sporen kunt zien die op de buffelhuid zijn achtergelaten door een leven lang in de natuur.
Wil je jouw woonkamer inrichten in Eric Kuster stijl? Lees dan de blog: Woonkamer in Eric Kuster stijl

 

Is leer op de muur duurzaam?

Bij lerenwandbekleding.nl staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij gebruiken dan ook het beste leer en verwerken dit op een zo natuurlijk mogelijke manier. Zelfs tijdens het transport wordt er rekening gehouden met duurzaamheid.
Wij werken uitsluitend met 100% leer wat niet is afgewerkt met een kunstlaag waardoor de natuurlijke structuur behouden blijft.

Het buffelleer is afkomstig van dieren die in de natuur hebben geleefd. Zij zijn dan ook niet gefokt voor de huid. Je kunt deze huiden eigenlijk zien als een bijproduct.
Dit klinkt misschien wat minderwaardig, maar in principe gaat het om een hoogwaardig product van restmateriaal. Zo maken wij de cirkel rond en kun jij genieten van een hoogwaardig natuurproduct met een prachtig uiterlijk.

 

Hoe bevestig je leren wandtegels op de muur?

Iedere leren wandtegel heeft een plaklaag op de achterkant waardoor je geen kit of lijm nodig hebt. Als basisgereedschap raden wij aan: waterpas, snijplank, potlood, liniaal, stanleymes en een rolmaat.
Een goede voorbereiding is het halve werk; gebruik daarom een van onze primers in dezelfde kleur als de tegels. Dit voorkomt dat je kieren ziet en zorgt voor de hechtlaag die de tegels nodig hebben. Daarnaast moet de oppervlakte goed schoon, vetvrij en droog zijn zodat de leren tegels goed hechten. Onze gouden tip: maak eerst een proefpatroon op de grond voordat je de tegels bevestigd.

Vorige post
Volgende post

Dankjewel voor het aanmelden

dit emailadres is al geregistreerd

Shop the look

Bekijken

Edit Option
this is just a warning