Hier onder vind je het antwoord op onze meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Veel gestelde vragen

Leer is een natuurproduct en ‘leeft’ dus. Net als hout bijvoorbeeld. Het is daarom zeer belangrijk om het leer in de ruimte waar je het gaat gebruiken te laten acclimatiseren. Wij raden aan dit minimaal drie dagen te doen (en wanneer de temperatuurverschillen heel groot zijn zelfs nog wat meer . Zo kunnen krimpnaden beter worden voorkomen.  Het kan zijn dat de leren wandbekleding dus iets krimpt of uitzet. Dat is onder andere afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur van de omgeving

de tegels zijn meestal verkrijgbaar 25x50 cm, 40x60 cm en soms in 20x 20 cm. Andere maten zijn vaak mogelijk, dat is dan maatwerk, neem dan daarvoor contact met ons op.

Om te bepalen hoeveel tegels of andere leerstukken je nodig hebt, bereken je de oppervlakte van de ondergrond, zoals de wand of de deur, en voeg je ongeveer 10% extra toe voor snijverlies en als reserve.

Als de basis producten (de huiden) op voorraad zijn, is de levertijd een aantal dagen. Soms heeft u zelfs uw bestelling al de volgende dag binnen. Moet het basis materiaal opnieuw besteld worden dan is de levertijd ca. vier weken voordat het binnen is en dan enkele dagen voor productie en verzending.

Hoewel de tegels over het algemeen goed zelf zijn aan te brengen met behulp van de instructies en tips op onze website, begrijpen we dat sommige mensen misschien hulp nodig hebben. Daarom bieden we de mogelijkheid om dit door een van onze professionals te laten doen. Neem contact met ons op via WhatsApp, telefoon of e-mail om de mogelijkheden te bespreken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat leren wandtegels en andere leerproducten natuurlijke materialen zijn. Dit maakt ze zo divers, mooi en levendig. Zoals de meeste natuurlijke producten, hebben ze de neiging om te reageren op hun omgeving. Temperatuur, vochtigheid, zonlicht en gebruik kunnen allemaal invloed hebben. Dit is niets bijzonders, maar het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn.

Nofa Leather is een van onze merken. De Nofa Leather tegels zijn niet zomaar tegels; ze zijn vervaardigd uit echt leer, waardoor elke huid, elke serie, en zelfs elke tegel uniek is. Dit maakt onze producten zo bijzonder. Door de subtiele variaties in kleur en textuur, en door de tegels in verschillende richtingen te leggen, creëren we een prachtige, chique uitstraling die elke ruimte transformeert. Het natuurlijke karakter van leer betekent dat de structuur van de tegels gedurende de dag kan veranderen, afhankelijk van de lichtinval en de kijkhoek. Bovendien bieden onze leren tegels niet alleen een hoogwaardige en natuurlijke uitstraling, maar ze zijn ook geluiddempend, waardoor je ruimte een rustige ambiance krijgt. Onze collectie omvat diverse series van tegels, elk met unieke leersoorten en kleuren. Van egale tinten tot levendige texturen, van beige tot zwart en zelfs met goudkleurige accenten. Met zo'n breed scala aan mogelijkheden is er voor elke smaak een Nofa Leather-product dat perfect bij jouw interieur past. Met name bij veelvuldig gebruik, zoals wanneer er op de tegels wordt gelopen, kan er slijtage optreden. Leer heeft echter ook het vermogen om zichzelf te herstellen van gebruik, wat door velen juist als een verrijking van het materiaal wordt beschouwd. We willen dat je volop kunt genieten van je interieur met leer, dus leek het ons belangrijk om dit nogmaals te benadrukken.
nze primers hebben een tweeledig doel. Aan de ene kant zorgen ze door hun kleurstelling voor het kleuren van de ondergrond in de kleurgroep va de leerproducten en aan de andere kant zorgt de primer voor extra hechting bij het verlijmen.
Toepassingen en inspiratie van leren wand bekleding in tegels en andere leer producten: • Wanden/ muren voor luxe woonkamer, slaapkamer, hal, keuken, trapportaal • Achter een TV meubel, TV wand, cinewall, • Als ‘headboard’ / achterwand voor een bed • Bekleden van pilaren, zuilen • Bekleding van trappen (open en of dicht) • Bekleding van deuren of room dividors • Op vloeren als vloerbedekking of vloerkleed • Als bekleding voor in kasten, bv de Ivar kast • Om een open haard/ kachel mee te bekleden • Bekleden van tafels en bureau • Bekleden van bars • V: Waar dien de V-Groef guts voor?
Hoewel er tegels op de markt zijn met een plakstrip, zoals die van Enzo Pellini, hebben wij bij Leren Wand Bekleding ervoor gekozen om onze producten te verlijmen. Door onze ervaring hebben we gemerkt dat op deze manier de beste kwaliteit wordt bereikt. Zo zijn de tegels nog wat makkelijker op hun plaats te krijgen na het lijmen en ben je dus flexibeler
Onze V-Groef gutsen zijn een heel goed hulpmiddel voor het maken van strakke hoeken. U kunt hier klikken voor de instructie van het gebruik
Ja, die hebben we zeker. Voorbeelden, foto’s en een aantal tips kunt u vinden in de sectie Leer & Inspiratie of in ons Lookbook
Kom je er toch niet uit? Stuur ons een berichtje! Contact