Het leer

Handig om te weten

- Let op warmte. Nofa Leather is te gebruiken voor muren tot 35 graden Celsius. Wilt u bijvoorbeeld uw schouw bekleden van een houtkachel? Kies dan voor de Taycan serie. 
Deze serie kan tegen de hitte en is afneembaar. De Taycan serie dient dan wel gelijmd te worden.

Het leer van Nofa Leather laat zich makkelijk een hoek om vouwen. Doordat het leer erg flexibel is en aan de achterzijde een extreem goede plaklaag heeft, is het eenvoudig een hoek om te vouwen. Je hoeft niet bang te zijn dat het leer loslaat. Gebruik ten alle tijden wel onze primer voor de juiste hechting. Zie het resultaat hieronder.

leer hoek om vouwen

Het Leer
Leer is een natuurproduct met bijzondere eigenschappen. Leer is niet alleen een duurzaam en warm materiaal maar het is ook geluiddempend en brandvertragend, het heeft een chique en tegelijkertijd stoere uitstraling. De leren wandbekleding van Nofa Leather is werkelijk uniek want iedere tegel is weer een beetje anders. En dat geldt voor zowel de structuur als de kleuren. Aan de achterzijde van het leer zit een plaksticker die ervoor zorgt dat de leren tegels aan de muur blijven plakken. Wel is het van belang dat je de muur Voorens het plakken eerst behandeld met een primer in de zelfde tint als het leer. Deze zijn eenvoudig te bestellen via onze site.

 

Geef een stoer karakter aan je interieur

Het leer waar Nofa Leather mee werkt, komt van dieren die hun leven hebben doorgebracht in de vrije natuur. Deze dieren hebben onder meer te maken gehad met muggenbeten, gevechten en obstakels als prikkeldraad. Al deze zaken hebben littekens nagelaten op de huid. De sporen daarvan blijven soms, ook na de door ons gedane bewerking, zichtbaar, maar het zijn tevens juist die elementen die de huid uniek maken en het een stoer karakter geven. Dit hoogwaardige natuurproduct is gemaakt van 100% echt leder en is niet afgewerkt met een kunstlaag. De natuurlijke structuur- en kleurnuances zijn echt een uniek kenmerk van het product.