Tips & tricks

Ga je binnenkort aan de slag met NOFA LEATHER tegels? Met onderstaande handige TIPS and TRICKS kun je vandaag nog starten met het leggen!

 

Warmte

Let op warmte. Onze tegels zijn te gebruiken voor muren en ondergronden tot 35 graden Celsius. Wilt u bijvoorbeeld uw gashaard beplakken of houtkachel? Over het algemeen is het leer goed toe te passen wanneer het gaat over indirecte warmte en u bijvoorbeeld uw hand op de ondergrond kunt leggen. 


Laat de lederen tegels wennen aan de omgeving

Afhankelijk van temperatuur en vochtigheid kan het leer soms iets werken, net als hout. Geef het daarom even de tijd om te acclimatiseren. Haal het leer uit de verzend doos en laat het bij voorkeur minimaal drie dagen ‘wennen’ aan de ruimte waarin het uiteindelijk gebruikt gaat worden.

 

Temperatuur en luchtvochtigheid

Temperatuur en luchtvochtigheid kunnen invloed hebben op het leer. Het meest ideale wanneer de temperatuur tussen de 18ºC en 22ºC is. De luchtvochtigheid moet tussen de 40% en de 60% zijn.

 

Donker leer op een lichte ondergrond

Wil je de tegels aanbrengen op een lichte ondergrond en wil je geen naadjes zien? Gebruik  dan bij voorkeur de ondergrond eerst in onze primer in de kleur (groep) van het leer. Zo maak je de kans op het zien van kleine ‘naadjes’ tussen de tegels door, kleiner. De primer geeft bovendien een extra hechting. 

 

Start met een proefpatroon

Leg eerst een proefpatroon naar wens op een vlakke ondergrond. Let op: de afdeklaag nog niet verwijderen. Zo kun je nog eenvoudig het patroon naar eigen wens aanpassen alvorens de definitieve versie op de wand te plakken.

 

Voorkom te veel zichtbaar kleurverschil

Meng, voordat je een oppervlakte gaat beplakken die groter is dan 1m2, de inhoud van de totale hoeveelheid van de verschillende dozen door elkaar. Zo voorkom je onnodig kleurverschil op een groter oppervlak.

 

Hoek omlijmen

Onze leren producten laten zich makkelijk om een hoek om plakken. Gebruik hiervoor een V- groef guts (zie ook benodigdheden). Hiermee kunt je mooie strakke hoeken creëren. Neem minimaal 5 cm om de hoek zodat de lijm genoeg oppervlak heeft om goed te hechten.  Zie een voorbeeld resultaat hieronder.

leer hoek om vouwen