IKEA Kast met Leren Bekleding

 

Je kent het wel. Net een nieuwe kamer maar nog helemaal wit, koud en sfeerloos. De kast die je graag zou willen hebben is het net niet helemaal en los daarvan past vaak niet binnen je budget. Ikea is dan een geweldige oplossing. Wie herkent het dat gevoel niet? Maar zelfs na een bezoek aan dat grote interieur-paradijs kan de moed je in de schoenen zakken. Dat wat je voor ogen had is niet te krijgen of je kan simpelweg je eigen sfeer niet vinden.

“Toen ik de volgende dag mijn zo zorgvuldig bewerkte muur en kast weer met een frisse blik bekeek kreeg ik het beste idee ever. Mijn project was gewoon nog niet klaar. Mijn zo geliefde groene kleur ontbrak nog. Door de combinatie van het warme chocolat en het frisse groen heb ik nu de kastenwand in mijn kamer die helemaal bij mij past en die je niet zomaar kant en klaar kunt kopen. Ik ben er trots op”.

 

 

 

“Nofa Leather gaf mij de inspiratie om van een simpele IVAR-stelling een persoonlijk, sfeervolle en unieke kast te maken. Ik begon met de hoogte te bepalen van wat ik met leer wilde bewerken en wat niet. De dunne latjes waren me te moeilijk dus besloot ik de kast eerst in de kleur van het leer te beitsen. Zo bleef de nerf van het hout nog goed zichtbaar. De ladenfrontjes van de IVAR voorzag ik van de grote NOFA LEATHER-tegel in de kleur Choco. Heel warm en intens… een prachtige kleur die het heel mooi doet bij het groen waar ik zo dol op ben. Nou de volgende stap laat zich raden. De muur nam ik, op dezelfde hoogte als het ladenblok uit mijn kast, mee. Een strakke horizontale lijn over de witte muur gaf me het houvast. Het resultaat was direct zichtbaar. Zelfs mijn bruine schapenvachtje vond een plekje. ”