Maak een moodboard

Een moodboard is een handig hulpmiddel en leuk om te maken

Wanneer je je interieur een serieuze make-over wilt geven is een moodboard een handig hulpmiddel. Een moodboard geeft je in één keer een beeld van de sfeer die je wilt maken in je huis. Je kunt je moodboard langzaam opbouwen door een tijdje alle plaatjes, stofjes, kleurenstaaltjes of materialen te verzamelen die je mooi vindt voor je interieur. Woonmagazines zijn daar heel handig voor. Maar kijk ook eens in bladen die niet direct met inrichten van je huis te maken hebben. Probeer achtereenvolgens uit een gekozen foto dan een ‘stukje’ kleur te knippen of te selecteren.Een kleur waarvan je denkt ‘WoW’. Plak die stukjes onder of naast elkaar. Dan ontstaat er vanzelf een kleurenschema wat bij jou past. Zo kun je dat ook met stukjes stof, behang of hout doen. Is de keus al gevallen op leren tegels, dan kun je 1 tegel heel eenvoudig gebruiken als ondergrond voor je moodboard.

 

Wat kan ik nou doen met leer in mijn interieur?

Je hebt gekozen voor NOFA LEATHER leren tegels maar je weet nog niet zo goed hoe je het wilt combineren of welke kleur je graag wilt. Dan hebben wij hier voor jou een manier om je eenvoudig opweg te helpen. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van een leren tegel als ondergrond. Daarop hebben we een aantal plaatjes gezet met de kleuren, en sferen die daarbij passen. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen. Niet alleen handig om te hebben maar ook heel inspirerend om te maken. Je kunt veel informatie vinden over kleuren-trends. Maar het leukste is toch om de foto’s van interieurs te verzamelen die jou persoonlijk aanspreken.

 

 

In het eerste voorbeeld zijn we hier uitgegaan van de kleur Sand

Sand is een warme kleur. Aangevuld met kleuren als abricoos, spicy honey, warme kruidige kleuren, leem & terracotta plus diep kastanjerood. Hier en daar een naturel-tint als linnen, dat maakt het helemaal af.

 

En omdat het zo leuk is hierbij nog een voorbeeld


Dit keer is NOFA LEATHER Choco het uitgangspunt. De combinatie met blauwen en een vleugje oudroze plus diep kastanjebruin. Dat blauw niet altijd een koele kleur is wordt natuurlijk door de tint van het blauw maar ook door de combinatie met het warme Choco van Nofa Leather hier duidelijk in beeld gebracht.

 

De kleuren kunnen we natuurlijk ook omkeren


Wanneer er een grote blauwe wand is bijvoorbeeld is het een uitdaging daar een Choco-kleurige baan op te verwerken. Over het algemeen kun je uitgaan van een mooi harmonieus geheel wanneer je de hoofdkleuren weet terug laat komen in de accessoires als kussentjes, kaarsen, een grand foulard of lampenkapjes. In dit geval is de bank ook in bruin leder en dat zorgt voor verbinding in je interieur.