Inspiratie voor de slaapkamer

 

 

Geef je slaapkamer een nieuwe look

Nofa Leather Antraciet in verschillende formaten is hier toegepast op het hoofdbord en op de ondergrond van de foto boven het bed.

“Voor het schot achter het bed zijn we uitgegaan van 2m2. Maar toen we eenmaal bezig waren met beplakken realiseerden we ons dat het middenstuk nooit zichtbaar zou zijn en dat we dus met het uitgespaarde deel leer iets anders konden doen. We hebben toe een mdf plaat op maat laten maken en die in een bijpassende accentkleur van de muur geschilderd. Achtereenvolgens hebben we daar de resten van de leren tegels om de foto geplakt. Het is leuk om het leer zo terug te laten komen op de muur. Een heel speels effect vinden we zelf.”

Daarna hebben we de deurposten en het raampje daarboven in de bijpassende kleur grijs geschilderd. In een matte lak. Dat werd zo mooi dat we toen wel verder durfden te gaan. We hebben toen de muren en zelfs het plafond in dezelfde kleur grijs als de deurposten geschilderd. Maar dan uiteraard met mooie matte muurverf. Er zijn veel mogelijkheden om de juiste verf op kleur te laten mengen. De meeste verfspecialisten en bouwmarkten kunnen zowel lak als muurverf van dezelfde gekozen kleurenstaal maken. Om de juiste kleur grijs te vinden hebben we een paar tegeltjes NOFA LEATHER meegenomen. Zo was het makkelijk om de juiste bijpassende kleur te vinden. We zijn superblij met het resultaat. Het voelt heel ‘luxe’ en we vinden ook dat de ruimte groter lijkt. Het leer op de deuren maakt het absoluut af!