Pimp je deur

Wanneer je huis net is opgeleverd en de eerste blijdschap over de prachtige ruimte een beetje bezonken is… dan valt je oog op de toch wel ‘gewone deur’ die meer deel uit maakt van de sfeer dan je had gedacht. Zeker wanneer het er twee zijn.

Deuren zijn best een essentieel onderdeel van je woonkamer.
Ze zijn toch zo’n 2 m2 in oppervlakte per deur. Waarom zou je ze dan niet de aandacht geven en er iets moois mee doen? Eerst hebben we de deuren bekleed met NOFA LEATHER. Lekker rijk gevoel zo’n leren deur. Een positieve eigenschap van leer is dat het geluids-isolerend werkt. En dat is in sommige gevallen wel handig. We kozen voor de tegel in diverse maten in de kleur ANTRACIET.

En dan krijg je de smaak te pakken
Na het eerste resultaat waren we zo enthousiast dat we nog een stapje verder zijn gegaan. We hebben de deurposten en het raampje daarboven in de bijpassende kleur grijs geschilderd. In een matte lak. Dat werd zo mooi dat we besloten de muren en zelfs het plafond in dezelfde kleur grijs als de deurposten te schilderen. Maar dan uiteraard met mooie matte muurverf. Er zijn veel mogelijkheden om de juiste verf op kleur te laten mengen. De meeste verfspecialisten en bouwmarkten kunnen zowel lak als muurverf van dezelfde gekozen kleurenstaal maken.

Lederen tegeltjes gingen mee als kleurstaal
Om de juiste kleur grijs te vinden hebben we een paar tegeltjes NOFA LEATHER meegenomen. Zo was het makkelijk om de juiste bijpassende kleur te vinden. We zijn superblij met het resultaat. Het geeft een gevoel van luxe en we vinden ook dat de ruimte groter lijkt. Het leer op de deuren maakt het absoluut af!